Uskallusta ja Yritystä

Paljon nuoria kasvoja kojujen takana ja juoksevia kameroita ympäri kauppakeskusta. Mitä täällä oikein tapahtuu? Selvästi tekemisen meininkiä on havaittavissa…

Yhdeksän media-alan NY-yritystä yhdistivät voimansa 13.2.2020 asiakastyön merkeissä ja tekivät koostevideon Uskalla Yrittää-tapahtuman semifinaalin huippuhetkistä. Tapahtuma järjestettiin kauppakeskus Valkeassa ja sen keskiössä olivat nuoret yrittäjät. Tämä toimeksianto antoi arvokasta käytännön kokemusta yrittäjillemme sillä 45 semifinalistin haastatteleminen sekä tapahtuman taltioiminen ei ole mikään kevyt urakka. Sekä media-alan yrittäjät että semifinalistit olivat motivoituneita ja tunnelma oli samaan aikaan hektinen sekä innostava. Media-alan yrittäjät jakoivat tehtävät työryhmän eli crewin kesken ja jokainen yksilö käyttää parasta ammattitaitoaan tehtävissään. Toimeksianto vaati opiskelijoiltamme säntillisyyttä sekä paikoitellen mukavuusalueen ulkopuolelle poistumista, kokemus kuitenkin oli palkitseva ja mielenkiintoinen.

Media-alan NY-yrittäjät suunnittelemassa seuraavaa siirtoa.

Joskus asiat näkee paremmin ylhäältä.

Haastattelu on tärkeä osa koostevideon sisältöä.

Yleinen tunnelma Valkeassa oli erittäin vilkas. Semifinalistien kojuilla kuhisi asiakkaita lähes jonoksi asti. Kesäkadun lavalla näki myös toiveikkaita semifinalisteja pitämässä pitchauspuheita, joissa he kertoivat omasta liiketoiminnastaan.

Kesäkatu oli tulvillaan kiinnostuneita asiakkaita.

Jos seminifinalistit ammensivat yhtä paljon hyödyllistä kokemusta tapahtumasta, kuin media-alan NY-yrittäjät, saimme todistaa monen menestystarinan alkua.

Työn ohessa ehtii myös poseerata kameralle.

Hannes kuvaamassa gimbalin eli kuvanvakaajan kanssa.

Media-alan yrittäjät tunnisti valkoisita paidoista.

Tarkkaa hommaa.

Semifinalistien haastattelua.

Haastattelua part 2.

Teksti

Jesse Mella
Laura Mäki

Kuvat

Petri Piirainen
Santtu Keränen
Jesse Mella
Joona Rissanen
Pinja Haarala
Jami Kilpeläinen
Jeanine Muyima
Miikka Vuorio