Bye BYe Pikisaari

OSAOn henkilökunta ja opiskelijat järjestävät Bye Bye Pikisaari – Pikisaaren koulun jäähyväistapahtuman perjantaina 17.5.2019.

Tapahtuma on avoin kaikille, ja OSAO toivottaa erityisesti tervetulleiksi kaikki Pikisaaressa opiskelleet tai työskennelleet henkilöt.

Iltapäivän aikana on tarjolla monenlaista ohjelmaa kulttuurin eri osa-alueilta. Tapahtumassa esiintyy Pikisaaressa opiskelevia ja sieltä valmistuneita artisteja. Lavalla ja teltassa nähdään muun muassa Tnax, Naike ja Velmu, Pepe Alex, Dj Antti Yrjoe Henrikki, Casted, The Andruids, Ernesto Aeroflot, Henry K & Kelepo sekä Jukka Takalo. Tapahtuman juontaa Tuukka Myllymäki.

Mukana myös Osuuskunta Artesaari, Tuuma & Tikki sekä Vohvelikahvila.

Tervetuloa sanomaan heipat Pikisaaren koululle!

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Taustaa:

Pikisaaren koulu perustettiin vuonna 1882 ja se on Oulun toiseksi vanhin ammatillinen oppilaitos. Alkuvuosien ompelun ja kudonnan opetuksesta koulutustarjonta laajeni monipuoliseksi kädentaito- ja kulttuurialojen kattaukseksi. Oppilaitoksessa on voinut opiskella mm. ompelijaksi, kutojaksi, puusepäksi, rakennusrestauroijaksi ja media-assistentiksi. Historiansa aikana koulu on muuttanut usein nimeään ja sijaintiaan. Vuonna 1980 koulu siirtyi Pikisaareen entisen Oulun villatehtaan tiloihin.

Koulutuksien siirtäminen Haukiputaalle ja Kaukovainiolle alkoi asteittain kolme vuotta sitten. Pikisaaren koulutuksista OSAOn Haukiputaan yksikössä jatkavat osa taideteollisuusalasta (sisustus- ja verhoilu, restaurointi) sekä tekstiili- ja muotiala. OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikköön on siirretty loput taideteollisuusalasta (puuseppä, jalometalli). Media-ala jatkaa Pikisaaressa vielä lukuvuoden 2019-2020, jonka jälkeen se siirtyy Kaukovainion kampukselle.

Koulun nimet:

Alceniusta kvinliga handarbetskolan 1882-
Alceniuksen naiskäsityökoulu
Oulun naiskäsityökoulu
Oulun naiskotiteollisuuskoulu
Oulun kotiteollisuuskoulu 1973-
Oulun käsi- ja taideteollisuusoppilaitos 1988-
Oulun kulttuurin ja tekniikan oppilaitos, Pikisaaren toimipiste 2000-
Oulun seudun ammattiopisto, Pikisaaren yksikkö 2005-
Oulun seudun ammattiopisto, Myllytulli-Pikisaaren yksikkö 2015-
Oulun seudun ammattiopisto, Kaukovainion yksikkö, tekniikka 2017-
Oulun seudun ammattiopisto, Kaukovainion yksikkö, tekniikka ja Haukiputaan yksikkö 2018-

Koulun omistajat:

Alceniuksen sisarukset 1882 – 83
Oulun Läänin Talousseura 1883 – 1907
Oulun läänin kotiteollisuusyhdistys ry 1908 – 1981
Oulun kaupunki 1981 – 1994
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) 1995 –

Lähde: Alceniuksen kädenjälki. 2007. Rakennushistoriaselvitys Oulun seudun ammattiopiston Pikisaaren yksikön vaiheista 1882 – 2007.