Aamuriihi

Media-alan opiskelijat pääsivät keskiviikkona 17.10.2018 tutustumaan pohjoissuomalaisiin yrittäjiin.

Tapahtuma järjestettiin OSAO Oven tiloissa aamuvarhaisella.

Puheenvuorojen jälkeen tarjolla oli aamiaista.

Tapahtuman ohjelma:

o Tervetulosanat ( Kirsi Anttila ja Virpi Spangar)
o Amis uudistuu ( Merja Paloniemi)
o Yrittäjän puheenvuoro ( Vesa Ranta)
o Työelämälähtöiset media-alan projektit/ YritysAmis ( Marko Karvonen)
o Paneelikeskustelu ( 4 yritystä, opiskelijat ja oppilaitoksen edustaja)

Oppilaat kuuntelivat kiinnostuneina, ja tapahtumassa oli rento ja yhteisöllinen tunnelma. Oli mielenkiintoista kuulla vanhempien alalla toimineiden ajatuksia ja näkemyksiä sekä media-alasta yleensä, että töihin sekä harjoitteluun pääsemisestä. Erityisen mahtavaa oli se, että puheenvuoroja pitäneiden kanssa pääsi keskustelemaan kasvotusten jälkeenpäin.

Paneelikeskusteluissa esiin tuli mielenkiintoisia aiheita ja kysymyksiä. Millaisia piirteitä yrittäjät arvostajat työnhakijoissa? Entä mitä ei missään nimessä kannata tehdä?

 

Muun muassa joustavuutta ja omaa tarinaa arvostetaan, mutta myös nöyryyttä on hyvä olla mukana. Sen sijaan palkkatoivetta ei ensimmäisenä kannata esittää hakiessaan työpaikkaa.

Kaiken kaikkiaan opiskelijat pitivät tapahtumasta – ja sen olisi mielellään suonut kestävän reilusti pidempäänkin. Vastaavanlaisia tilaisuuksia toivottaisiin jatkossakin.

Jokaisen yrittäjän käynnit olisi hyvä porrastaa niin, että yksi henkilö on yhdessä paikassa ajan X, jotta opiskelijat pääsisivät tutustumaan mahdollisimman moniin yrittäjiin. 

Myös tilojen ahtaus harmitti hieman. Siihen nähden kuitenkin, että tämä oli ensimmäinen Aamuriihi laatuaan, tilaisuus oli loppujen lopuksi ihan onnistunut.

Opiskelijoiden tehtävänä oli kerätä yrittäjien yhteystiedot talteen. Myöhemmin suunnitelmissa on tehdä heistä esittelyt.